AQUA FITNESS

Effektiv og mild træning i Strib Svømmehal!​

Er du til høj puls og tempo, og elsker du at træne i vand er dette hold lige dig! Vandet gør at træningen er blid, skånsom og yderst effektiv, da vandet bruges som modstand og opdrift.

En tempofyldt træningsform!

Der er knald på, når du går til Aqua fitness. Træningsformen har fokus på:

  • Cardiotræning
  • ​Styrketræning
  • ​Balancetræning

Træningen foregår i højt tempo, så der er skruet helt op for cardiotræningen, så du får forbedret din kondition. Din puls får noget at arbejde med. Men igen bestemmer du selv tempoet, som du vil ligge for dagen.

Du bliver trænet igennem hele kroppen, så både arme, skuldre, nakke, ryg, mave og ben bliver styrket. Vandet gør, at du kan udføre øvelser, som ikke er mulige på land, hvis man eksempelvis har svage led, eller andre skader. Kan man ikke løbe på land, kan man sagtens løbe i vand, og få det samme ud af det. Det er en skånsom måde at motionere på, samtidig med at det er en effektiv træningsform, da vandet bruges både som hjælp, modstand og belastning.

Ved at træne i vand får du forbedret din balance gennem øvelser som er baseret netop på dette. Hvis du har balanceproblemer, når du færdes på vand, kan du forbedre problemet i vandet. 

​​Hvem kan deltage til Aqua Fitness?

Skader? Aquafitness indeholder styrkeøvelser og cardiotræning og pga. vandet er denne træningsform blid og skånsom mod dine led. Du kan med fordel bruge aqua fitness som genoptræning, hvis du for eksempel har en knæ-, ryg eller skulderskade. 

Niveau? Der er ingen krav til niveau for at deltage på holdene. Alle kan være med, da du selv bestemmer sværhedsgraden af øvelserne samt tempoet.

Skal man kunne svømme? ​Det er ikke et krav, at du skal være i den dybe del af bassinet, alle øvelser kan udføres både på den lave og dybe ende. Træningen kræver heller ikke, at du får hovedet under vand. Så selv om du ikke kan svømme, kan du sagtens være med.

​Effektiv træning på lavt og dybt vand

Alle øvelser kan udføres både på den lave og dybe del af bassinet. Sværhedsgraden i øvelserne øges dog, hvis du træner i den dybe del af bassinet, hvor du ikke kan bunde. Det giver større udfordring, hvilket resulterer i mere krævende øvelser, som naturligvis er hårdere. Er du ikke tryg ved at være i den dybe del af bassinet, kan du altid vælge at træne i den lave del af bassinet.

Træningsredskaber til Aqua fitness

Der er forskellige redskaber, der bliver brugt på aqua fitness holdene:

  • ​Aqua orme
  • ​Aqua håndvægte
  • ​Aqua bolde
  • ​Aqua plader

Disse redskaber bruges både til at gøre nogle øvelser lettere og andre øvelser mere effektive. Disse redskaber er med til at øge sværhedsgraden, men hjælper dig også med at udføre øvelserne korrekt. Redskaber hjælper også til at gøre træningen lettere og holder dig i vandoverfladen, hvilket nogle øvelser kræver. Nogle gange bruger du kun egen kropsvægt, da dette gør nogle øvelser mere vanskelige, så det kræver en del mere balance og kontrol. Samtidig giver det også bonus i form af bedre styrke og kondition.

Hvornår er der Aqua fitness?

Du kan se vores holdplan og finde dit næste aqua fitness hold i vores bookingsystem (link åbner i en ny fane). 

Se ugeplan og tilmeld dig her!

Pris, tilmelding, betaling og aflysning

Medlem af Strib og Middelfart Motionscenter: det er gratis at tilmelde dig holdet - bare én af dine mange unikke medlemsfordele!

Ikke-medlem: det koster 45 kr. at deltage på holdet én gang. Du kan spare penge ved at købe et 10 turs klippekort til 400 kr.

Køb 10-turs klippekort her >>

Tilmelding & betaling:​

Du skal sikre plads og betale online via halbooking uanset om du har et klippekort, er medlem eller bare vil deltage en enkelt gang. Tilmeldingsfrist er på dagen 2 timer før holdet starter. 

Er du ny kunde, skal du først oprette en bruger i vores bookingsystem, www.LSOK.halbooking.dk. Systemet vil automatisk give dig information om dette, når du forsøger at tilmelde dig. Har du brug for hjælp, kan du ringe til os på tlf. 6441 2966.

Aflysning:

Du får automatisk besked på mail, når der er aflysning af hold, og holdet har samme vilkår, som alle de andre hold vi udbyder.

Følg os

​Hjertestartere:

  • Lillebæltshallerne: ved hovedindgang (hænger indendørs) og indgang til genoptræningscenter (hænger udendørs)
  • I Strib Fritids- og Aktivitetscenter udendørs på væg mod parkeringsplads
  • I Strib Svømmehal (hænger udendørs)

Kontakt os

Lillebælt Sport og Kultur

Færøvej 74-76
​5500 Middelfart

​CVR: 27878814

Tlf. 64 41 29 66

Lillebælt Sport og Kultur
Færøvej 74-76
5500 Middelfart
Tlf.: 64412966
info@lsok.dk

Strib Fritids- og Aktivitetscenter

Ny Billeshavevej 1
5500 Middelfart
Tlf.: 64412980
info@lsok.dk

Strib Svømme- og Motionscenter
Øster Allé 4
5500 Middelfart
Tlf.: 64412966
fitness@lsok.dk

info@lsok.dk

King Pin Bowl & Diner
Færøvej 67
5500 Middelfart
Tlf.: 64412966
bowling@lsok.dk